Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων

Αθήνα, Οκτώβριος 2014

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε από κλιμάκιο αστυνομικών του επιχειρησιακού σχεδίου «ΘΗΣΕΑΣ», στην περιοχή του Αιγάλεω. Πρόκειται για τρεις Ελληνες -ηλικίας 32, 44 και 49 ετών- ενώ αναζητείται ακόμα ένας 37χρονος συνεργός τους.

Οι δράστες, μετά τις κλοπές των πολυτελών αυτοκινήτω τα μετέφεραν στο συνεργείο αυτοκινήτων του 44χρονου, όπου παραποιούσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και αφού εξέδιδαν νέες άδειες κυκλοφορίας με στοιχεία διάφόρων προσώπων, τα διέθεταν στην κυκλοφορία.
Εκτός από τα τρία αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα ταξί το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος.

Σε έρευνα στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ένας ηλεκτρικός τροχός και πέντε κουτιά που περιείχαν πλήθος πόντες με διαφορετικούς χαρακτήρες και σύμβολα.

Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες κατ' εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλοπές οχημάτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2018 Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Γεώργιου Κα...