Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Συμμορία με κλεμμένα από Γερμανία!

Αθήνα, 18/12/17

Συμμορία με κλεμμένα από Γερμανία!Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 46 και 51 ετών μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, από διαφορές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής.
Εξιχνιάστηκαν (17) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και δίκυκλων μοτοσικλετών, ενώ εκτιμάται ότι με την ίδια μεθοδολογία έχουν διαπράξει περισσότερες πλήθος παρόμοιων αδικημάτων.
Ειδικότερα από την έρευνα και την προανάκριση, προέκυψε ότι από 4μήνου και πλέον, οι κατηγορούμενοι έχοντας συναποφασίσει τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ενώθηκαν και συνέστησαν εγκληματική ομάδα και αφού παραλάμβαναν από άγνωστους συνεργούς τους, κλεμμένα οχήματα, στη συνέχεια τα παραποιούσαν, καταρτίζοντας νέα στοιχεία νόμιμης κυκλοφορίας τους (άδεια κυκλοφορίας, αριθμός πλαισίου κ.λπ.) και τα διέθεταν προς πώληση ως νόμιμα, εξαπατώντας τους αγοραστές, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Τα μέλη της ομάδας για την επίτευξη των σκοπών τους είχαν νοικιάσει, με στοιχεία τρίτων προσώπων, (2) αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχή της Αττικής, όπου απέκρυπταν τα κλεμμένα οχήματα και τα παραποιούσαν.
Για την παραποίηση των οχημάτων χρησιμοποιούσαν αυτοκόλλητα «ταμπελάκια» από πλαίσια αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν νόμιμα, τα οποία προφανώς κατήρτιζαν μόνοι τους.
Τα κλεμμένα οχήματα μετά την παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους τα μεταστάθμευαν προσωρινά σε άλλους χώρους (πλυντήρια αυτοκινήτων, ελεύθερους χώρους πλησίον των κατοικιών τους και σε χώρους συγγενικών προσώπων τους), μέχρι να βρεθεί ο τελικός αγοραστής του οχήματος.
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα οχήματα καθ’ όλο το διάστημα που ήταν στην κατοχή τους, τα μετακινούσαν με χρήση πινακίδων «ΔΟΚ», οι οποίες δεν είναι καταχωρημένες στο σύστημα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να ελεγχθούν από περιπολούντες αστυνομικούς.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της επιχείρησης σε οικίες και αποθήκες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
(10) καινούργιες δίκυκλες μοτοσικλέτες , μεγάλου κυβισμού, συνολικής αξίας περίπου (200.000) ευρώ, οι οποίες απασχολούν τις γερμανικές αρχές από τον Οκτώβριο του 2016,
(14) οχήματα, μεταξύ των όποιων και πολυτελή,
σκάφος,
(2.500) ευρώ περίπου,
(62,5) γραμμάρια κάνναβης,
διόπτρα, χατζάρες, σφαίρες οπλών, ηλεκτρικός εκκενωτής και flober,
πλήθος κλειδιών οχημάτων,
πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας «ΔΟΚ»,
πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας ελληνικών και αλλοδαπών αρχών,
πλήθος εγγράφων (υπεύθυνες δηλώσεις, φ/α αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, φ/α εγγράφων με στοιχειά τρίτων ατόμων), καθώς και
εξαρτήμΠηγή: Ελληνική αστυνομίαατα για κατάρτιση πλαστών αριθμών πλαισίου (ποντες, ρολό αυτοκόλλητης ταινίας για αποτύπωση αριθμού, ηλεκτρονικός υπολογιστής).
Επισημαίνεται ότι με βάση τα ευρήματα των ερευνών προκύπτει πως τα μέλη της ομάδας, είχαν διεθνείς διασυνδέσεις και διέθεταν μεγάλη οικονομική άνεση, ενώ ο 46χρονος και ο 51χρονος έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές κάθειρξης και φυλάκισης αντίστοιχα.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση, ενώ η ερευνά για την αποδόμηση όλου του φάσματος της εγκληματικής τους δράσης και την ταυτοποίηση των συνεργών τους συνεχίζεται.
Πηγή: Ελληνική αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλοπές οχημάτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2018 Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Γεώργιου Κα...